Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Loading...

 

 

Duális

Képzések

A Miskolci Egyetemen 2015 óta folyik duális rendszerben képzés, jelenleg 4 karunkon: a Műszaki Földtudományi, a Műszaki Anyagtudományi, a Gépészmérnöki és Informatikai valamint a Gazdaságtudományi Karon.

A duális képzés azt jelenti, hogy már az egyetemi éveid alatt nem csak elméleti, de szakmai gyakorlatra is szert tehetsz.

A duális képzés során megkülönböztetünk egyetemi és vállalati szakaszokat, amelyek váltják egymást. Az egyes képzések esetében a két szakasz időtartama változó. Az egyetemi szakasz az adott képzéshez tartozó elméleti, míg a vállalati szakasz a gyakorlati képzésre koncentrál. (E kétféle szakasz miatt hívják a képzést duálisnak.)

A munkáltatók nagy része elvárja, hogy a hozzá belépő munkavállaló már szakmai ismeretekkel is rendelkezzen, tehát ne csak elméleti, de gyakorlati téren is felkészülten lépjen ki az egyetemről. Ha a duális képzést választod, ezt a gyakorlati tudást már az egyetemi évek alatt megszerezheted, tehát előnnyel indulsz a munkavállalók világában, és még fizetést is kapsz érte.

Ha duális képzésre jelentkezel, az alábbiakat kell tenned:

1. Jelentkezned kell az egyetemre: ez megegyezik a „hagyományos” eljárás menetével.

2. Jelentkezned kell a kiválasztott céghez: fel kell venned a kapcsolatot a kiválasztott vállalati partnerrel (akár többel is), ahol a vállalati szakasz idejét szeretnéd tölteni. Ezt általában a cég honlapján megteheted. Ezután a vállalat saját felvételi eljárást folytat le, amelynek eredményéről legkésőbb július 1-ig tájékoztatást ad.

Az adott képzéshez tartozó lehetséges vállalati partnereket a kari honlapokon találhatod meg.

Javasoljuk, hogy ha felkeltettük érdeklődésedet valamely duális rendszerben indított szakunkkal kapcsolatban, keresd fel a kari kapcsolattartókat, akiktől további részleteket tudhatsz meg.

Általános esetben a dualiskepzes@uni-miskolc.hu  címre várjuk a kérdéseidet.