Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Loading...

 

 

Duális

Képzések

Frisss diploma és több éves szakmai gyakorlat egyszerre?

A munkaerőpiacra lépő frissdiplomások - nem megalapozatlan - félelme, hogy a cégek azonnal használható gyakorlati tudást várnak el egy-egy állás betöltéséhez. Az ipari és gazdasági élet szereplőinek, valamint az egyetemek szakembereinek összefogásából létrejövő duális képzés megadja a választ: a duális képzés végén a friss diploma, több éves szakmai gyakorlattal párosul!

A Miskolci Egyetemen 2015 óta folyik duális rendszerben képzés, jelenleg 5 karunkon: a Műszaki Földtudományi, a Műszaki Anyagtudományi, a Gépészmérnöki és Informatikai a Gazdaságtudományi valamint a Bölcsészettudományi Karon.

Ha erre az új képzési formára jelentkezel, akkor a tanidőd felét töltöd az egyetemen, ahol az elméleti anyagot sajátíthatod el, a másik felében pedig az adott szakmához elengedhetetlen gyakorlatot már valós munkakörnyezetben az általad választott partnervállalatunknál szerezheted meg. A végzést követően ugyanakkor jó eséllyel stabil munkahelyhez is juthatsz, hiszen az évek során bedolgozhatod magad a fogadó cégekhez.

És ami a legjobb, az egyetemi tanulmányaid finanszírozása is megoldott, hiszen az egyetemen ösztöndíjat, a partnervállalatoknál munkádért bért kapsz (az év mind a 12 hónapjában).

 

Mit kell tenned, ha duális képzésre szeretnél jelentkezni?

1. Jelentkezned kell az egyetemre: ez megegyezik a „hagyományos” eljárás menetével.

2. Jelentkezned kell a kiválasztott céghez: fel kell venned a kapcsolatot a kiválasztott vállalati partnerrel (akár többel is), ahol a vállalati szakasz idejét szeretnéd tölteni. Ezt általában a cég honlapján megteheted. Ezután a vállalat saját felvételi eljárást folytat le, amelynek eredményéről legkésőbb július 1-ig tájékoztatást ad.

Az adott képzéshez tartozó lehetséges vállalati partnereket a kari honlapokon találhatod meg.

Javasoljuk, hogy ha felkeltettük érdeklődésedet valamely duális rendszerben indított szakunkkal kapcsolatban, keresd fel a kari kapcsolattartókat, akiktől további részleteket tudhatsz meg.

Általános esetben a dualiskepzes@uni-miskolc.hu  címre várjuk a kérdéseidet.