Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Világlátás és tapasztalatszerzés az egyetemi tanulmányok alatt

 

Piacképes tudás külföldi tapasztalat nélkül nem képzelhető el! A Miskolci Egyetem bármely szakos aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákja pályázhat az ösztöndíjra. Mit is jelent ez?

Kiterjedt partnerhálózat az Európai Unión kívül is

A Miskolci Egyetem kiterjedt, széles körű nemzetközi egyetemi partnerhálózattal rendelkezik. Nemcsak bármely szakos hallgató talál külföldi ösztöndíjlehetőséget, de már az első évfolyamon tanulók is jelentkezhetnek.

Nincs „csúszás” - beszámított tárgyak

A külföldi képzésben teljesített tárgyakat beszámítja a Miskolc Egyetem, így hallgatóink nem veszítenek, hanem csak nyernek. Világlátást, szakmai és élettapasztalatot. De a tanulmányi idő sem tolódik ki a külföldi ösztöndíj miatt. Külön előny, hogy a fogadó külföldi partneregyetemen nem kell a hallgatónak tandíjat fizetnie.

Tájékoztatók és tréningek a kiutazás előtt

A kiutazó hallgatóknak a pályázás során ezenkívül a Miskolci Egyetem minden támogatást megad: további pénzügyi támogatásokkal és előkészítő tájékoztatókkal, nyelvi és interkulturális tréningekkel segíti a kiutazókat a régió legszélesebb és legszínesebb képzési struktúráját kínáló intézmény.

A nemzetközi szintű szakmai ismeretek mellett aktív nyelvtudást, élettapasztalatot, önállóságot, magabiztosságat szereznek a külföldi tanulmányaik során a hallgatók. A diplomaszerzést követő álláskeresésben ezek a kompetenciák továbbá előnyt jelentenek. A Diplomás Pályakövetési Rendszer adatai alapján a Miskolci Egyetemen diplomát szerző hallgatók a diplomaszerzést követően 3-5 hónapon belül el tudnak helyezkedni.

Pénz beszél!

Az Európai Unió Erasmus+ mobilitási programja kiváló ösztöndíjakat biztosít a hallgatóknak:

  • külföldi részképzés (3-12 hónap) – 540-600/euró/hó
  • szakmai gyakorlat (2-12 hónap) – 690-750/euró/hó

Az európai uniós tagállamok mellett nem Európai Unió-tagállamként a programban szintén részt vesz Észak-macedón Köztársaság, Izland, Liechtenstein, Norvégia, Törökország és Szerbia.

 

Hallgatóink élményei

 

Oktatóink és hallgatóink a külföldi ösztöndíjprogramokról:

https://www.uni-miskolc.hu/hirek/4143/eletre_szolo_vilagjaras_kulfoldi_osztondijakkal