Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

„Házhoz visszük” a Miskolci Egyetemet a középiskolákba

 

A Miskolci Egyetem rendszeresen látogatja a régió középiskoláit. Nemcsak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, hanem a környező megyékben is bemutatja a Miskolci Egyetem a képzési portfólióját. Az egyedülálló, unikális, főként mérnöki képzéseink megismerésére pedig Nyugat-Magyarországon vagy akár a határon túl is van igény.

Bemutatkozó „csomagunk”

Teljes mértékben igazodunk a középiskolák igényeihez és kéréseihez. Vannak olyan szakintézmények, ahol a Miskolci Egyetem azon karainak a bemutatkozását kérik, amelyek népszerűek és érdeklődésre tartanak számot a diákok körében. Ezek elsősorban a műszaki középiskolák, egészségügyi középiskolák, ahol a diákok már a középiskola választásakor korábban eldöntötték, hogy milyen pályát választanak. Más intézményekben a Miskolci Egyetem általános bemutatkozó prezentációjával indítjuk a látogatást. Az általános prezentációban szerepel többek között a felvételi eljárás, a felvételi eljárással kapcsolatos változások ismertetése, továbbá rövid bemutatása az ösztöndíjaknak és a támogatásoknak, a kollégiumi lehetőségeknek, a selmeci hagyományoknak, a hallgatói önállóságnak és közösségi életnek, az innovatív projekteknek, a környezetvédelemnek és fenntarthatóságnak, a sportnak, az egészséges életmóddal kapcsolatos programoknak, valamint a külföldi ösztöndíjlehetőségeknek a Miskolci Egyetemen.

A prezentációk időtartama szintén igazodik az intézmények kéréséhez. Az általános, Miskolci Egyetemet bemutató prezentációnk mintegy 20 percet vesz igénybe, a karok bemutatkozása igény szerint 10-45 perces időtartam szerint változik. A Miskolci Egyetem mind a nyolc kara tartalmasan és érdekesen tudja bemutatni a diákoknak, hogy milyen képzésekre jelentkezhetnek és milyen karrierút áll előttük a piacképes Miskolci Egyetem diplomája megszerzését követően.

Pályaorientációs napokra, de egyéb iskolai rendezvényekre is szívesen fogadjuk a meghívásokat. Szülői fórumokra, pedagógus összejövetelekre is örömmel ellátogatunk, hogy bemutassuk a régió legszélesebb és legszínesebb képzési portfólióját.