Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Folyamatosan fogadja a középiskolákat és az intézményeket a Miskolci Egyetem

 

A Miskolci Egyetemen rendezett Tudományfesztiválra több mint 2000 miskolci diák látogatott el a rendezvény két napja alatt. A főként középiskolás korosztály megismerkedett a robotika, űrkutatás világával és a Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar, az Anyag- és Vegyészmérnöki Kar, valamint a Gépészmérnöki és Informatikai Kar érdekességeivel.

Bővebben: https://www.facebook.com/unimiskolc/posts/pfbid02wRzb7zxDTYHfYApPvKwYpExJJbwSQ6qtETFo5CkXi7jdQ8kzZSjeQw8rEcE4Xqnml

 

Kassai diákok is ellátogattak hozzánk. A magyar nyelvű műszaki középiskolában tanuló diákok számára Kelet-Szlovákia központjában, Kassán is tudunk olyan érdekes képzéseket kínálni a Miskolci Egyetem műszaki karain, ami miatt elgondolkodtak a kassai diákok: a Miskolci Egyetemet választják!

Bővebben: https://www.uni-miskolc.hu/hirek/4072/a_hataron_tuli_magyarlakta_teruletekrol_is_vezet_ut_a_miskolci_egyetemre

 

Szívesen jönnek a diákok a Miskolci Egyetemre, hiszen itt mindent első kézből ismerhetnek meg. A miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium diákjai is értékelő lapjaikon többnyire „ötöst” adtak a látottakra és a hallott információkra.

Bővebben: https://www.uni-miskolc.hu/hirek/4039/kossuthos_diakok_leptek_el_a_miskolci_egyetemet_videoval_frissitve

 

Földünk Világnapja – semmiképpen sem a Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Kara és Anyag- és Vegyészmérnöki Kara nélkül. Tavasszal a Föld Világnapján, ősszel pedig a Földünkért Világnapon várjuk a diákokat. Mindig van újdonság, amit meg tudunk mutatni a fenntarthatóság, a környezetvédelem területén.

Bővebben:

 

Heves megye mutatkozott be a Miskolci Egyetemen. A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésével megvalósult rendezvényre közel kétszáz középiskolás diák érkezett a régióból, akik a karok képzési kínálatával ismerkedhettek meg, szerezhettek személyes tapasztalatokat az intézetekben folyó oktatásról és kutatásokról.

Bővebben: https://www.uni-miskolc.hu/hirek?news_id=3961

 

Avasi nap, amikor a miskolci Avasi Gimnázium diákjai megismerkednek a Miskolci Egyetemmel, hiszen a régió legszínesebb és legszélesebb képzési kínálatát kínálja az intézmény. Műszaki tudományok, társadalomtudományok, jogi, gazdasági és egészségügyi képzések, pedagógusképzés. Az már csak ráadás, hogy zeneművészeti képzés is van a Miskolci Egyetemen. Az avasisták jöttek, láttak és meggyőződtek, hogy a Miskolci Egyetem – a legjobb választás!

 

Tanítsunk Magyarországért! – a Miskolci Egyetem hallgatói is részt vesznek a „mozgalomban”. Élménytábort is rendszeresen szervezünk azoknak az intézményeknek, elsősorban általános iskoláknak, akik csatlakoztak az országos programhoz. A Miskolci Egyetem példaként jár elöl a többi felsőoktatási intézmény számára!

Bővebben: https://www.uni-miskolc.hu/hirek/3313/tanitsunk_magyarorszagert_elmenynapok_az_egyetemen