Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Világlátás és tapasztalatszerzés az egyetemi tanulmányok alatt

 

Piacképes tudás külföldi tapasztalat nélkül nem képzelhető el! A Miskolci Egyetem bármely szakos aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákja pályázhat az ösztöndíjra. Mit is jelent ez?

 

Kiterjedt partnerhálózat az Európai Unión kívül is

A Miskolci Egyetem kiterjedt, széles körű nemzetközi egyetemi partnerhálózattal rendelkezik. Nemcsak bármely szakos hallgató talál külföldi ösztöndíjlehetőséget, de már az első évfolyamon tanulók is jelentkezhetnek.

 

Nincs „csúszás” - beszámított tárgyak

A külföldi képzésben teljesített tárgyakat beszámítja a Miskolc Egyetem, így hallgatóink nem veszítenek, hanem csak nyernek. Világlátást, szakmai és élettapasztalatot. De a tanulmányi idő sem tolódik ki a külföldi ösztöndíj miatt

 

Tájékoztatók és tréningek a kiutazás előtt

A kiutazó hallgatóknak a pályázás során ezenkívül a Miskolci Egyetem minden támogatást megad: további pénzügyi támogatásokkal és előkészítő tájékoztatókkal, nyelvi és interkulturális tréningekkel segíti a kiutazókat a régió legszélesebb és legszínesebb képzési struktúráját kínáló intézmény.

A nemzetközi szintű szakmai ismeretek mellett aktív nyelvtudást, élettapasztalatot, önállóságot, magabiztosságat szereznek a külföldi tanulmányaik során a hallgatók. A diplomaszerzést követő álláskeresésben ezek a kompetenciák továbbá előnyt jelentenek. A Diplomás Pályakövetési Rendszer adatai alapján a Miskolci Egyetemen diplomát szerző hallgatók a diplomaszerzést követően 3-5 hónapon belül el tudnak helyezkedni.

 

A Pannónia Ösztöndíjprogram kiváló támogatást biztosít a hallgatóknak:

  • A hosszú távú hallgatói mobilitások ösztöndíjösszege célországtól függően havi 350.000-400.000 forint.
  • A rövid távú hallgatói mobilitások összege a képzési szinttől, a célországtól és a mobilitás hosszától függően napi 5.000-35.000 forint.
  • A kiválósági ösztöndíj összege célországtól függően havi 450.000-500.000 forint. A kiválósági ösztöndíjasok további támogatást igényelhetnek a tandíj, az utazás és a lakhatás fedezésére.

https://pannoniaosztondij.hu/