Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A RÉGIÓ LEGGAZDAGABB FELSŐOKTATÁSI KÍNÁLATÁT MUTATJA BE NYÍLT NAPJAIN A MISKOLCI EGYETEM

2022. december 9., 12:25
„A tanulás arra teremt lehetőséget, hogy a jövőben bármit elérhess” – hangzott el a Miskolci Egyetem nyílt napjainak megnyitóján. Észak-Magyarország legszínesebb felsőoktatási kínálatát mutatja be a felvételi előtt álló középiskolásoknak „A tudás és közösség Campusa” december 1-jén és 2-án.

 

 

 

 

 

Az egyetem díszaulájában felállított 30 standnál, az oktatási műhelyekben és a laborokban két napon át személyesen és elsőkézből tájékozódhatnak a felvételizők a Miskolci Egyetem nyolc karának gazdag és sokoldalú tudást kínáló képzéseiről, a karrier- és ösztöndíjlehetőségekről, a külföldi részképzésekről, a hallgatói szolgáltatásokról, a sportprogramokról, valamint a hallgatói diákélet mindennapjairól. Megismerkedhetnek az észak-magyarországi térségnek azokkal a jelentős gazdasági szereplőivel is, amelyek miskolci felsőoktatási háttérrel gyakorlatközpontú duális képzéseket, ezzel biztos karrier lehetőségeket kínálnak. (A Bartók Béla Zeneművészeti Kar a belvárosban, a Zenepalotában várja ezekben a napokban leendő növendékeit kamarazenekari programokkal, hangszeres tanórákkal.)

„A tanulás arra teremt esélyt, hogy a jövőben bármit elérhess. A Miskolci Egyetem ebből a szempontból a lehetőségek egyeteme, mivel a nyolc kar olyan széles képzési kínálattal rendelkezik, ami páratlan a régióban, bizonyos tekintetben még az országban is. Ez a sokszínűség a miskolci hallgatók számára megteremti a lehetőséget arra, hogy más tudományterületek is speciális ismereteket szerezzenek. A sokoldalú tudásnak a jövőben nagyon nagy értéke lesz” – fogalmazott az első nyílt napot megnyitó Dr. Szilágyi Roland, a Miskolc Egyetem oktatási rektorhelyettese.

A hazai felsőoktatási intézmények között ugyancsak egyedülálló, hogy a miskolci Egyetemvárosban a kollégiumi ellátástól a sport és szabadidős tevékenységekig mindazok a szolgáltatások elérhetőek, amelyek a diákélethez szükségesek. Lehetőséget teremt ez a szabadidő minél jobb és hatékonyabb kihasználásra, a hallgatók így kiélvezhetik azt az önállóságot, amit az egyetemi évek biztosítsanak.
„A Miskolci Egyetem évszázados hagyományai azok a gyökerek, amik összekovácsolják azt az összetartó közösséget, amik a jövőbeli szakmai fejlődésre lehetőséget kínálnak” – tette hozzá a rektorhelyettes.

 

 

A megnyitót követően Bukta Péter, az Oktatási Hivatal osztályvezetője a felsőoktatási eljárás részleteiről, a 2023-ban és 2024-ben életbe lépő változásokról adott átfogó tájékoztatást.

A Miskolci Egyetem idei első nyílt napját a zeneművészeti kar egykori diákjaiból szerveződött Before the Last zenekar fellépése zárta, a második napon az ugyancsak miskolci és egyetemi kötődésű The Sign állt színpadra.