Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

PÉNZÜGYSZAKMAI, TUDOMÁNYOS ÉS ÜZLETI KAPCSOLAT

-0001. november 30.
Stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá december 16-án a Miskolci Egyetem és a GRÁNIT Bank Zrt. vezetői. A szerződés szakmai gyakornoki helyeket, közös ösztöndíjprogramot és edukációs pénzügyi előadásokat biztosít az egyetemi hallgatók támogatása és pénzügyi tudatosságának erősítése céljából.

A Miskolci Egyetem a tudományterületek széles skáláját felölelő, magas szintű oktatási, kutatás-fejlesztési tevékenységgel járul hozzá a hazai és a nemzetközi tudományos élethez. A magas presztízsű felsőoktatási intézmény mintegy 9000 hallgatójának, köztük többszáz külföldi diákjának garantál minőségi tudást és piacképes diplomát.

A Miskolci Egyetem oktatási rendszerének kialakításában kiemelt szerepet játszanak az iparági és intézményi kapcsolatok, az üzleti életből származó információk. Ebben a munkában új partnere az egyetemnek a GRÁNIT Bank, amellyel a megkötött együttműködés szakmai, tudományos és üzleti célokat szolgál kölcsönösen előnyös alapon. A bank gyakornoki helyek felajánlásával, az egyetemmel közös ösztöndíjprogram kidolgozásával és edukációs pénzügyi tartalmú előadásokkal járul hozzá az egyetemisták szakmai támogatásához és pénzügyi tudatosságuk erősítéséhez.

„A felsőoktatási modellváltás egyik lényegi eleme, hogy az egyetemen megszerezhető elméleti tudás minél intenzívebben hasznosuljon a gyakorlati életben” – fogalmazott a versenypiaci kapcsolatépítés lényegéről Dr. Varga Judit, a Miskolci Egyetemet fenntartó Universitas Miskolcinensis Alapítvány kuratóriumának elnöke.

„A piaci szereplőkkel való párbeszéd és a megfogalmazott igényekhez igazodó képzések széles körben megmutatják a Miskolci Egyetemen felhalmozott tudástőke értékét. A gyakorlatközpontú képzések értékesebbé teszik a megszerezhető diplomát” – értékelte Prof. Dr. Horváth Zita rektor.

Hegedűs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója az együttműködés egyik céljaként fogalmazta meg a fiatal generációk pénzügyi tudatosságának fejlesztését

 

A GRÁNIT Bank magyar tudásra, tapasztalatra alapozva, modern bankként, 21. századi megoldásokkal, digitális technológiával teszi egyszerűvé és fenntarthatóvá ügyfeleinek a bankolást. A Magyarországon elsőként megvalósított digitális üzleti modell eredményeképpen a pénzintézet a piac legdinamikusabban növekvő szereplője lett.

„A GRÁNIT Bank felelős bankként fontosnak tartja, hogy üzleti céljait összekapcsolja a jövő gazdasági-pénzügyi szakembereinek felkészítésével és a fiatal generációk pénzügyi tudatosságának fejlesztésével” – emelte ki Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója a megállapodás kapcsán. A Miskolci Egyetemmel kötött együttműködés elősegíti, hogy a pénzintézet élenjáró pénzügyi megoldásai, digitális innovációi szélesebb körben ismertté váljanak.