Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

ADATOKRA „STARTOL” A KÖZGAZDASÁGI ALAPKÉPZÉS

2022. december 19., 14:20
A közgazdasági adatelemzés alapképzési szakra lehetett jelentkezni pótfelvételi eljárásban a Gazdaságtudományi Karra. Akik jelentkeztek, már tudták: az adat a 21. század aranya! Gion Gábor, a államtitkár is kiemelte a Miskolci Egyetemen tartott konferencián: az adattal való foglalkozás az egyik legfontosabb, legkiemelkedőbb szakmai szakterület lesz.

Szakmai kihívások a sajátos körülmények között címmel rendezte meg a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar Pénzügyi és Számviteli Intézete szakmai napját. A plenáris ülésen a 21. század válságainak tanulságairól vont mérleget Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium stratégia elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkára.

„Az adat, illetve az adattal való foglalkozás az egyik legfontosabb, legkiemelkedőbb szakmai szakterület. A jövőben még nagyobb jelentősége lesz” – emelte ki az államtitkár, aki gratulált a Miskolci Egyetemnek, hogy ebbe az irányba lépéseket tett és bízott benne, hogy továbbra is jelentős kutatásokat végez majd a kar.

Gion Gábor előadásában a válság, a változás különböző aspektusait elemezte. Elmondta többek között: hajlamosak vagyunk csak a háborúról és a szankciókról beszélni. Annak ellenére, hogy sem migránsválság, sem a koronavírusjárvány nem múlt el, a hatásaik továbbra is érződnek, közben az orosz-ukrán háború kitörésével egy újabb válsághelyzet állt elő.

„Itt nem egymást követő, hanem egymásra rakodó válságokról beszélünk. Ideje számot vetni ezekkel és megvizsgálni, hogy mik azok a tanulságok, amiket az eddigi tapasztalatokbómár most le lehet vonni, és ezeknek megfelelően alakítani az életünket, alakítani a politikánkat, alakítani a szabályzásokat és alakítani a gazdaságot. Ami tanulságot le lehet vonni a Covidból és illetve a háborúból meg a szankciókból, az az önellátás, önfenntartás, önvédelemnek a kiemelkedő fontossága”, foglalta össze.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ro9WT5jbI4g