Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Felvételi eredményváró a Csengey-kertben

2023. július 21., 11:30
A felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetésének napján, július 26-án Pont Ott Partit rendez a Miskolci Egyetem és az universitasnak otthont adó Miskolc a belvárosi Csengey-kertben (Csengey utca – Uitz Béla utca sarok). A közösségi rendezvényen délután 5 órától társasági, sport és kulturális élmények, koncertek, és nem utolsó sorban felvételi és egyetemi információk várják az érdeklődőket.

„A Pont Ott Parti alkalmat kínál arra, hogy megmutassa azt a közösségi életet, azt a családias légkört, ami a Miskolci Egyetem mindennapjait jellemzi” – fogalmazott Dr. Szilágyi Roland rektorhelyettese az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón. Emlékeztetett: az idei általános felvételi eljárásban az előző évhez képest 40 százalékkal többen adták be első helyen a jelentkezésüket a Miskolci Egyetemre, és bízik abban, hogy közülük minél többek ismerhetik majd meg gólyaként azokat a hagyományokat, amik alapítása óta kísérik az intézményt.

„A város nem lehet sikeres egyetem nélkül” – hangsúlyozta Veres Pál, Miskolc polgármestere, aki szerint fontos cél, hogy minél több fiatal válassza továbbtanulásának színhelyéül Miskolcot. A Miskolci Egyetem tudásbázisa és szellemi kapacitása, a választható szakok bősége lehetőséget kínál arra, hogy bővüljön az egyetem minőségi hallgatóinak köre – tette hozzá.

A Pont Ott Parti eseményei a tervek szerint 17:00 órától kezdődnek. Programokat kínál az egyetemi sportközpont, a Közösségi Szolgálati Iroda, a Hallgatói Önkormányzat információs sátrában pedig a gólyatáborral, az egyetemi élettel, vagy a pótfelvételivel kapcsolatos információkat lehet begyűjteni.

Az eredményvárón a Miskolci Egyetemen kívül chill zónát alakít ki a rendezvény főszponzora, a BOSCH, de bemutatja tehetséggondozó kínálatát a Mathias Corvinus Collegium is.

A Pont Ott Parti Facebook-eseménye >>

Pont Ott Parti 2022, Miskolci Egyetem