Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Széles a képzési paletta, új pontszámítás

2024. január 18., 14:15
A Miskolci Egyetemen oktatott tudományterületek palettájáról több mint 300 képzés közül választhatnak a leendő hallgatók. A miskolci felsőfokú oktatás és a diákélet sokszínűségét mutatta be az universitas a 2024-es általános felvételi időszakra készülve a január 13-án zárult Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon.

 

 

 

„A 2024 évi eljárásban jelentősen átalakult a felvételi szabály, bekerült az intézményi pontok rendszere. A Miskolci Egyetem közel 100 intézményi pont kategóriát állapított meg, amiknek egy része minden szakon egységesen érvényes. De sokféle módon lehet intézményi pontot megszerezni” – nyilatkozta dr. Ádám Zoltán, a Miskolci Egyetem beiskolázási és oktatásszervezési igazgatója a boon-hu-nak. Hozzátette: a középszintű érettségi eredményeit 0,67-es szorzóval számítják be a felvételi eljárás során, ezért azt javasolja, hogy aki csak teheti, emelt szintű érettségit tegyen, mivel annak eredményét egy az egyben beszámítják, ráadásul az emelt szintű érettségiért 50 többletpont is jár.

 

A Miskolci Egyetem elhivatott, hogy az észak-magyarországi régió vezető felsőoktatási intézménye legyen. A képzések évről évre több diákot vonzanak: míg 2023-ban összesen 3967 magyar állami ösztöndíjas helyet hirdetett meg az intézmény alap, osztatlan, felsőoktatási szakképzés és mesterképzésben, ez a szám 2024-ben 4349 főre emelkedett.

 

 

A hallgatói létszám növekedésében szerepet játszik, hogy az egyetem sikeresen akkreditált számos új képzést. Köztük olyanokat, amelyeket januárban, a 2024. évi Felvételi tájékoztató kiegészítésében jelentet majd meg. Ilyen többek között az osztatlan tanári képzésben induló fizikatanár és matematikatanár, a közösségszervezés szak, valamint az angol nyelven induló logisztikai mérnöki, gépészmérnöki, mérnökinformatikus, és ilyen lesz a kortárs könnyűzenei képzés elindítása nyolc szakiránnyal.

A Miskolci Egyetem az ország egyetlen igazi campusa, ahol – a Bartók Béla Zeneművészeti Kar kivételével – minden egy helyen van: a tanulmányi épületek, a tanulmányi ügyintézés, a kollégiumok, a sportolási lehetőségek és a könyvtár is. „Folyamatosan megújítjuk az infrastruktúránkat. Most is folyamatban van két kollégiumépület megújítása, és új sportpályák kialakítása. Minden adott ahhoz, hogy a Miskolci Egyetemre jelentkezők jól érezzék magukat és sikeresen folytassák tanulmányaikat" – szögezte dr. Ádám Zoltán.

Az idei tanévtől mentorrendszer is segíti a diákokat a tananyag minél pontosabb és hatékonyabb teljesítésében. A kritikus tantárgyak elsajátítását oktatók, doktoranduszok, demonstrátorok bevonásával támogatják. (via boon.hu)

 

A következő alkalom, ahol találkozhatsz velünk és választ kaphatsz a kérdéseidre: