Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Dönts jól! Válaszd a Miskolci Egyetemet!

2024. január 19., 13:40
Szeretnél az ország legszebb és egyetlen igazi campusán tanulni? Akkor válaszd a Miskolci Egyetemet! Egyetemünk város a városban, itt mindent egy helyen találsz: kollégiumok, egyetemi étterem, sportolási lehetőségek és fergeteges bulik.

Nálunk biztos megtalálod a neked megfelelő szakot, mert több, mint 300 képzés közül választhatsz. Bekapcsolódhatsz különböző mentorprogramokba, ráadásul 5 karunkon duális képzésben is tanulhatsz, sőt ösztöndíjjal még külföldre is utazhatsz.

 

Itt szinte minden tudományterület megtalálható: ha a természettudomány érdekel, jó vagy matekból, fizikából, kémiából vagy akár földrajzból, infóból, akkor gyere valamelyik műszaki karunkra. A Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar, az Anyag- és Vegyészmérnöki Kar valamint a Gépészmérnöki és Informatikai Kar képzésinek valamelyikén biztos, hogy megtalálod a számításodat.

 

Ha inkább humán beállítottságú vagy, és a magyar, a történelem vagy valamelyik nyelv érdekel, akkor a társadalomtudományi karaink képzéseiből válogathatsz: az Állam- és Jogtudományi Kar, a Gazdaságtudományi Kar, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, az Egészségtudományi Kar számos lehetőséget kínál Neked. De ha elhivatott vagy a zene iránt, akkor is várunk Téged, mert a Bartók Béla Zeneművészeti Karon a zenét a legmagasabb szinten tanulhatod. 2024-től már kortárs könnyűzenei képzést is indítunk! Szinte minden egy helyen, amit csak elképzelsz!

 

Ha nehezen igazodsz el az új felvételi eljárásban, segítünk!

Összegyűjtöttük a 2024-es felvételi követelmények változásait.

 

Megtudhatod, hogy:

  • a Miskolci Egyetem mire mennyi intézményi pontot ad, ha hozzánk jelentkezel,
  • melyek azok a választható tárgyak, amelyek év végi eredményeit 5-dikként figyelembe lehet venni a tanulmányi pontok kiszámításához,
  • melyek azok az 5. érettségi tárgyként elfogadott érettségi tárgyak, amelyek elfogadottak az érettségi átlag számításához,
  • képzési területenként melyek az érettségi pont számításához szükséges kötelező és választható érettségi vizsgatárgyak.

 

Részletesebben itt olvashatsz a változásokról>> Felvételi követelmények változása

Miért a Miskolci Egyetem? Felvételi információk karokról, képzésekről >>

Mikor és hol találkozhatsz velünk személyesen? Nyílt Nap – 2024. február 2.>>

Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar Nyílt Nap és Tanbánya látogatás 2024. január 26.>>

A Miskolci Egyetem felvételi tájékoztatója (lapozható pdf) >>

A Miskolci Egyetem felvételi pontszámító kalkulátora >>

 

Központi Felvételi Tájékoztatás az alábbi elérhetőségeken:

felveteli.eljaras@uni-miskolc.hu vagy 06-46/565-453

(általános információk: 06-46/815-002)

 

Jelentkezésedet és a már meglévő dokumentumaidat február 15-ig tudod leadni, illetve feltölteni a felvi.hu e-felvételi rendszerén keresztül. A jelentkezés csak akkor lesz végleges, ha szintén február 15-ig hitelesíted ügyfélkapun. A ponthatárokat várhatóan 2024. július 24-én hirdetik ki.

 

Karriert is adunk, nemcsak diplomát!

 

Miskolci Egyetem – a legjobb választásod!