Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Közeleg a felvételi határidő - Nyílt Nappal segítünk!

2024. január 23., 15:20
„11 ezren már minket választottak!” – így indult a 2023/24-es tanév a Miskolci Egyetemen. Február 2-án a Nyílt Nappal azoknak a fiataloknak szeretnénk segíteni, akik még bizonytalanok abban, hol tanuljanak tovább. A határidő ugyanis már csak néhány hét, február 15-e éjfélig kell jelentkezni.

Az universitas képzési palettája sokszínű: leendő műszaki szakemberek, mérnökök, jogászok, gazdászok, bölcsészek, egészégügyi szakemberek, pedagógusok, társadalomtudósok és többek között zenészek kapnak diplomát a tanulmányok végén.

 

 

A Nyílt Napon az egyetem nyolc karának képzéseit ajánlják a látogatóknak hallgatóink és oktatóink. Segítünk a pontszámítás és többek között a pályaorientáció kérdéseiben. Emellett a külföldi ösztöndíjakról és mentorprogramokról is tájékozódhatnak a diákok, a hivatalos ügyek intézésében a mozgó Kormányablak nyújt segítséget.

 

Kölcsönözz ki egy rektorhelyettest!

 

Második alkalommal találkozhatnak egy formabontó újítással az idelátogató középiskolások. Az Élő Könyvtárból ugyanis könyvek helyett embereket kölcsönözhetnek ki, és beszélgethetnek velük az egyetem különböző képzéseiről, tanulásról, pályaválasztásról, a munkaerőpiaci lehetőségekről, vagy éppen az egyetemi és kollégiumi diákéletről. Az élő könyvek katalógusából bármelyik szakhoz kötődően választhatnak hallgatót vagy oktatót, de kölcsönözhetnek beiskolázási referenst, intézetigazgatót és rektorhelyettest is.

 

 

A Nyílt Nap programja

Időpont: 2024. február 2. péntek 9-12 óra között

Helyszín: Miskolci Egyetem üveg előcsarnok és díszaula

 

9:00 Köszöntő

 

9:10-9:15 Ízelítő a programokból

 

9:15 Az Oktatási Hivatal rövid tájékoztatója

 

9:30-10:00 Tájékoztatás szülőknek

 

9:30-11:45 Standolás, programok a díszaulában

 

11:50-12:00 Tombola

 

Miért a Miskolci Egyetem? Felvételi információk karokról, képzésekről >>

A Miskolci Egyetem felvételi tájékoztatója (lapozható pdf) >>

A Miskolci Egyetem felvételi pontszámító kalkulátora >>

 

Központi Felvételi Tájékoztatás az alábbi elérhetőségeken:

felveteli.eljaras@uni-miskolc.hu vagy 06-46/565-453

(általános információk: 06-46/815-002)

 

Dönts jól! Miskolci Egyetem, a legjobb választásod!