Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Új szakok és képzések is indulnak a Miskolci Egyetemen – február 15-ig lehet jelentkezni

2024. február 5., 07:50
Újabb alap-, osztatlan és mesterképzésekkel is bővült a Miskolci Egyetem oktatási kínálata. Az újdonságok már megjelentek a felvi.hu-n a 2024. évi Felvételi tájékoztató kiegészítésében. A szeptemberben induló képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni!

A Miskolci Egyetem nyolc karán több mint 300 képzést kínál, amelyek között biztosan meg lehet találni az egyéni érdeklődésnek leginkább megfelelő szakirányt. Be lehet kapcsolódni különböző mentorprogramokba, öt karon duális képzésben is lehet tanulni, ösztöndíjjal pedig külföldi egyetemekre is el lehet jutni. A Miskolci Egyetem campusán mindent egy helyen lehet megtalálni: a tanulmányi épületeket, a kollégiumokat, az éttermet, a sportolási és szabadidős lehetőségeket. Segítünk a felvételi előtti tájékozódásban!

 

Bővült a kínálat

 

A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon osztatlan tanári képzésben indul a fizikatanár és matematikatanár szak, amelyek több szakpárosításban is elérhetőek. Alapképzésben először idén indul közösségszervezés szak nappali munkarendben.

A Gépészmérnöki és Informatikai Kar logisztikai mérnöki, gépészmérnöki, mérnökinformatikus képzéseit angol nyelven is elindítja, nappali munkarendben.

Kortárs könnyűzene alapképzését szeptembertől indítja a Bartók Béla Zeneművészeti Kar basszusgitár, billentyűs hangszerek, ének, gitár, harsona, szaxofon, trombita és ütőhangszerek szakirányokon. Mindezek mellett egyes karok mesterképzési palettája is bővül.

Bővebben a szeptemberben újonnan induló képzésekről >>

https://felveteli.uni-miskolc.hu/hirek-esemenyek/Urmernok-egeszsegugyi-mernok-kozossegszervezo-matematika--es-fizikatanar-konnyuzenesz

 

Változások a felvételiben

A 2024. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban is történtek változások, amire érdemes odafigyelni.

Az első, hogy a középszintű érettségi vizsgák százalékos eredményei nem névértéken, hanem egy kétharmados szorzóval kerülnek az érettségi pontba. Emelt szintű érettségi vizsga esetén viszont a beszámítás névértéken történik, ráadásul az emelt szintű érettségi eredményért 50 többletpontot is kap a jelentkező.

A másik változás, hogy a korábbi jogszabályban meghatározott többletpontok rendszerét felváltja az intézményi pontok rendszere. A Miskolci Egyetemen mintegy 50 jogcímen lehet plusz pontokhoz jutni. Intézményi pontot ér a nyelvtudás, az emelt szintű érettségi vizsga, mely a Miskolci Egyetem nincs összekötve az érettségi pontba beszámított érettségi tárgyakkal.

A Miskolci Egyetem intézményi pontjai >>

https://felveteli.uni-miskolc.hu/intezmenyi-pontok

 

Jelentkezési határidő: február 15!

Az idei felvételi jelentkezést, illetve az ahhoz szükséges, már meglévő dokumentumokat 2024. február 15-ig kell feltölteni a felvi.hu e-felvételi rendszerén keresztül. A jelentkezés csak akkor válik véglegessé, ha az ügyfélkapun keresztül hitelesítik!

A ponthatárokat várhatóan 2024. július 24-én hirdetik ki.

 

A Miskolci Egyetem felvételi pontszámító kalkulátora >>

https://pontszamito.uni-miskolc.hu/

 

Miért a Miskolci Egyetem? Felvételi információk karokról, képzésekről >>

https://felveteli.uni-miskolc.hu/felvetelizoknek

 

A Miskolci Egyetem felvételi tájékoztatója (lapozható pdf) >>

https://heyzine.com/flip-book/3686051f9b.html

 

Központi felvételi tájékoztatás

e-mail: felveteli.eljaras@uni-miskolc.hu

telefon: +36 46 565 453

Általános információk: +36 46 815 002