Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Észak-Magyarország legszélesebb felsőoktatási kínálatát mutatja be a Miskolci Egyetem nyílt napjain, december 7-én és 8-án.
A Miskolci Egyetem idén is indít felvételi előkészítő kurzusokat.
A Miskolci Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának Alkalmazott Nyelvészeti és Fordítástudományi Tanszéke Mikulásnapi fordítóversenyt hirdet 9–12. osztályos középiskolás diákok részére, angol és német nyelvből. Ha részt veszel a versenyen akár értékes plusz pontokat szerezhetsz a felvételi eljárásban.
Idén októberben több rendezvényen is képviseltette magát a Miskolci Egyetem, azzal a céllal, hogy megismertesse, népszerűsítse képzéseit az általános és középiskolás diákok körében.
Heves vármegye vezető cégei mini állásbörzén várják a Miskolci Egyetem végzős és nem végzős hallgatóit is ’Heves Vármegye Napja 2023’ rendezvényen a Miskolci Egyetem és Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében.
A Miskolci Egyetem 4 kara is hirdet mesterképzéseket a 2024. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban. A jelentkezési határidő 2023. november 15 éjfél. Jogszabályi minimumpontszámot az Egyetem nem határozott meg. A most meghirdetett képzések mindegyike magyar állami ösztöndíjas és önköltséges formában is indul.
Informatika és digitális kultúra tantárgyakból emelt szintű érettségire felkészítő indul szeptember 14-től a Miskolci Egyetemen. Az ingyenes, 60 órás, heti rendszerességgel tartott foglalkozásokat a Gépészmérnöki és Informatikai Kar szervezi.
Idén szeptembertől újonnan induló szakirányú képzésekre és a korábbi népszerű kurzusokra is lehet jelentkezni a Miskolci Egyetemen. Mutatjuk azt is, hogy mit kínál a 2023/2024-es tanévben először az intézmény.
Szabad szemmel nem látható anyagok a mikroszkóp alatt, nyomtatás 3D-ben, matériák a művészetben… Az anyagtudomány sokszínűségét mutatta meg a természettudományok iránt érdeklődő középiskolásoknak július végi élménytáborában a Miskolci Egyetem Anyag- és Vegyészmérnöki Kara.
A Miskolci Egyetem valamennyi kara hirdet pótfelvételit. Az önköltséges képzések mellett idén az informatika, műszaki, egészségtudományi, pedagógusképzés, természettudomány képzési területek alapszakjain, valamint az osztatlan tanárképzésben állami ösztöndíjas helyekre is be lehet kerülni. A műszaki, informatika és természettudomány képzési területeken mesterképzésben is elérhetőek még állami ösztöndíjas helyek. A jelentkezési határidő 2023. augusztus 6-a éjfél. A ponthatárok megállapítására várhatóan 2023. augusztus 28-án kerül sor.