Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Jöttek, láttak, meggyőztük

2023. október 26., 14:55
Idén októberben több rendezvényen is képviseltette magát a Miskolci Egyetem, azzal a céllal, hogy megismertesse, népszerűsítse képzéseit az általános és középiskolás diákok körében.

Október 18-án a salgótarjáni Karrierbörzén és a Miskolcon megrendezett „Mi a pálya?” elnevezésű műszaki pályaválasztó fesztiválon vett részt a Miskolci Egyetem. Salgótarjánban az egyetem hét kara várta az érdeklődő pályaválasztás előtt álló végzős középiskolások kérdéseit, tájékoztatták őket a képzési kínálatról, ösztöndíj lehetőségekről és a hallgatói szolgáltatásokról. Szintén október 18-án az Egyetemi Körcsarnokban rendezte meg a Magyar Elektrotechnikai Egyesület a „Mi a pálya?” műszaki pályaválasztó fesztivált, ahová megyénk általános iskoláinak 7-8. osztályos diákjai érkeztek. A műsorvezető egy népszerű influenszer, Szabyest volt. Az eseményen a Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar, az Anyag- és Vegyészmérnöki Kar, valamint a Gépészmérnöki és Informatikai Kar várta látványos és interaktív programokkal az érdeklődő gyerekeket.

 

     

 

Október 19-én csütörtökön az Avasi Gimnázium diákjai, október 24-én Heves Vármegye diákjai is egy napra valódi egyetemistákká válhattak. Az Avasi Napon csaknem 600 avasis gimnazista érkezett a campusra, hogy betekintést kapjanak az egyetem karain folyó képzésekről. A 7-8. évfolyam kalandtúrán, a 9-12. évfolyam pedig labortúrákon vett részt. Heves Vármegye Napjára Eger, Füzesabony, Hatvan és Gyöngyös középiskoláiból érkezett közel 250 diák, akik a műszaki karok kínálatával ismerkedhettek meg az olyan programokon, mint a 3D fémnyomtatás, a tanbánya látogatás vagy a logisztikai hightech eszközök bemutatása.

Mindkét nap végén a diákok játékos formában számolhattak be a tapasztalataikról, és értékes egyetemi nyereményekkel gazdagodtak.