Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

 

Tanári szakpárok

Meghirdetett szakok

Angol nyelv és kultúra tanára – etikatanár, angol nyelv és kultúra tanára – földrajztanár, angol nyelv és kultúra tanára – informatikatanár (digitális kultúra tanára), angol nyelv és kultúra tanára – magyar nyelv és irodalom szakos tanár, angol nyelv és kultúra tanára – matematikatanár, angol nyelv és kultúra tanára – német nyelv és kultúra tanára, angol nyelv és kultúra tanára – történelemtanár, etikatanár – magyar nyelv és irodalom szakos tanár, etikatanár – történelemtanár, fizikatanár – informatikatanár (digitális kultúra tanára), fizikatanár – matematikatanár, földrajztanár – informatikatanár (digitális kultúra tanára), földrajztanár – történelemtanár, informatikatanár (digitális kultúra tanára) – magyar nyelv és irodalom szakos tanár, informatikatanár (digitális kultúra tanára) – matematikatanár, informatikatanár (digitális kultúra tanára) – történelemtanár, magyar nyelv és irodalom szakos tanár – német nyelv és kultúra tanára, magyar nyelv és irodalom szakos tanár – történelemtanár.

Szakleírás

A közismereti tanárképzésben mesterfokozat és tanári szakképzettség osztatlan, kétszakos képzésben szerezhető. A képzési idő a 2022 szeptemberétől felvételt nyert hallgatók esetén egységesen 10 félév, a végzést követően taníthat vele általános és középiskolában is. A jelentkezőknek szóbeli pályaalkalmassági vizsgán is részt kell venniük, melynek időpontjáról írásbeli értesítést kapnak. A pályaalkalmassági vizsgálat célja: a szóbeli alkalmassági vizsgán, a jelölttel való személyes találkozás során, a tanárképzésre jelentkező pályaképéről, személyes motivációiról, habitusáról, kommunikációs készségéről, pedagógiai elképzeléseiről való tájékozódás. A nyelvszakok kivételével középszintű érettségi a jelentkezési feltétel. Az emelt szintű érettségi (vagy diploma és középszintű államilag elismert nyelvvizsga az adott nyelvből) felvételi követelményként csak az Angol nyelv és kultúra tanára vagy Német nyelv és kultúra tanára szakkal párosított osztatlan tanárképzésben maradt meg.

Képzés formája

Angol nyelv és kultúra tanára – etikatanár (nappali és levelező), angol nyelv és kultúra tanára  – földrajztanár (nappali), angol nyelv és kultúra tanára – informatikatanár (digitális kultúra tanára) (nappali), angol nyelv és kultúra tanára – magyar nyelv és irodalom szakos tanár (nappali és levelező), angol nyelv és kultúra tanára – matematikatanár (nappali), angol nyelv és kultúra tanára – német nyelv és kultúra tanára (nappali), angol nyelv és kultúra tanára – történelemtanár (nappali és levelező), etikatanár – magyar nyelv és irodalom szakos tanár (nappali), etikatanár – történelemtanár (nappali és levelező), fizikatanár – informatikatanár (digitális kultúra tanára), (nappali), fizikatanár – matematikatanár (nappali), földrajztanár – informatikatanár (digitális kultúra tanára) (nappali), földrajztanár – történelemtanár (nappali és levelező), informatikatanár (digitális kultúra tanára) – magyar nyelv és irodalom szakos tanár (nappali), informatikatanár (digitális kultúra tanára) – matematikatanár (nappali), informatikatanár (digitális kultúra tanára) – történelemtanár (nappali), magyar nyelv és irodalom szakos tanár – német nyelv és kultúra tanára (nappali), magyar nyelv és irodalom szakos tanár – történelemtanár (nappali és levelező).

Képzés nyelve

Magyar

Bővebb információ

https://bolcsesz.uni-miskolc.hu/uj/felveteli.php#felveteli

E-mail-cím

boldek@uni-miskolc.hu

Telefonos elérhetőség

+36/46/565-211