Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Űrmérnök, egészségügyi mérnök, közösségszervező, matematika- és fizikatanár, könnyűzenész

2024. január 24., 10:40
Újabb alap-, osztatlan és mesterképzésekkel bővül a Miskolci Egyetem oktatási kínálata. Az újdonságok január végéig jelennek a 2024. évi Általános Felsőoktatási Felvételi tájékoztató kiegészítésében, így a szeptemberben induló képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni a felvi.hu oldalon.

A Miskolci Egyetem kínálta képzések évről évre több diákot vonzanak. Míg 2023-ban összesen 3967 magyar állami ösztöndíjas helyet hirdetett meg az intézmény alap, osztatlan, felsőoktatási szakképzés és mesterképzésben, ez a szám 2024-ben 4349 főre emelkedett. A hallgatói létszám növekedésében szerepet játszik, hogy az egyetem sikeresen akkreditált számos új képzést, amelyek közül többet először a 2024. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban hirdet meg.

 

A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon osztatlan tanári képzésben indul a fizikatanár és matematikatanár szak, amelyek több szakpárosításban is elérhetőek.

 

Alapképzésben először idén indul közösségszervezés nappali munkarendben.

 

A Gépészmérnöki és Informatikai Kar logisztikai mérnöki, gépészmérnöki, mérnökinformatikus képzéseit angol nyelven is elindítja, nappali munkarendben.

 

Kortárs könnyűzene alapképzését szeptembertől indítja a Bartók Béla Zeneművészeti Kar basszusgitár, billentyűs hangszerek, ének, gitár, harsona, szaxofon, trombita és ütőhangszerek szakirányokon.

 

Új irányok a mesterképzési palettán

Az Anyag- és Vegyészmérnöki Karon az űrmérnöki mesterképzés indul, amelynek az űrtechnológiához, űrkutatáshoz kapcsolódó, elsősorban mérnöki jellegű tervezési, fejlesztési, gyártási és üzemeltetési feladatokra készít fel.

 

Új képzés az Egészségtudományi Karon meghirdetett egészségügyi mérnök mesterképzés.

 

A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar angol nyelvű nemzetközi tanulmányok és régészeti mesterképzést indít, de felvette a palettára a 2 és 3 féléves fizikatanár és matematikatanár mesterképzéseket is.

 

A Bartók Béla Zeneművészeti Kar két szakon is indít új mesterképzéseket: Klasszikus hangszerművész trombita és fuvola szakirányon, valamint régi-zene hangszerművész blockflöte szakirányban.